OUTLET - ponuda artikala po najpristupačnijim cijenama!Saznaj više

Kako od sobe s krevetom dobiti modernu spavaću sobu

Kako od sobe s krevetom dobiti modernu spavaću sobu

Spavaća soba nije samo obična soba s krevetom već bi trebala biti vaše utočište koje opušta, izražava vaše omiljene boje i osjećaje. Saznajte neke od trikova koji će vam koristiti prilikom preuređenja spavaće sobe.

Odaberite Suptilnu boju

Umjesto odvažnih primarnih boja, odaberite umirujuće nijanse i umirujuću paletu tonova. Zapamtite teoriju boja: nježne nijanse plave, lavande ili zelene smatraju se mirnim i spokojnim bojama. Bogate nijanse dragulja pomažu u stvaranju ugođaja udobnosti. To može uključivati ​​pržene smeđe boje, duboki šipak ili topaz. Koristite ublažene verzije svojih omiljenih boja u spavaćoj sobi.” To bi moglo značiti da odaberete ljubičastu umjesto patlidžana ili bundevu umjesto mandarine.

Nemojte previdjeti strop

Strop je peti zid u prostoriji. Kada ležite u krevetu, vidite li blagu, praznu površinu? Dodajte suptilni uzorak ili nježnu boju. Obojite strop u nešto svjetliju verziju boje zida. To će pomoći vizualno spustiti strop i dati prostoru osjećaj udobnosti i intimnosti.
Druga rješenja bila bi obrada šablona ili tapeta na stropu, dodavanje arhitektonskih elemenata u obliku greda ili letvica ili korištenje dekorativne boje. Za vrhunski luksuz, stropovi spavaće sobe sa srebrnim lišćem, baldahin ili šatorski krevet s oblogom koja visi sa stropa mogu vas obaviti senzualnošću i toplinom, dodajući teksturu, dizajn i boju na strop. Dodajte oblikovani medaljon i luster od kristala ili nježnih nijansi koji donose boju, uzorak i teksturu na “peti zid” iznad vas.

Neka spavaća soba bude jednostavna

Spavaća soba bi trebala izgledati ugodno i jednostavno, sofisticirano i elegantno, bez obzira na to koji stil uređenja odaberete. Radi lakšeg kretanja, ostavite nešto više prostora između kreveta i bočnih zidova ili velikih komada namještaja i dovoljno između kreveta i niskog namještaja, poput stolova i komoda.
Opremite svoju spavaću sobu samo onim što vam je potrebno. Krevet, noćni ormarić ili dva, komoda i stolica su neophodni. Sve ostalo može biti suvišno i soba će izgledati pretrpano.Pribor treba svesti na minimum. Odaberite lijepo umjetničko djelo, aranžirajte obiteljske fotografije, dodajte cvijeće i svijeće i to je to.

Imajte dovoljno prostora za pohranu

Kako biste dodali spokojan osjećaj spavaće sobe, pohranite stvari izvan vidokruga. Soba će izgledati mirnije i prostranije. Odaberite prostrani noćni ormarić s ladicama ili vratima iza kojih možete sakriti knjige, losion i naočale za čitanje na dohvat ruke, ali izvan vidokruga. Za više prostora za pohranu idealna je mala komoda s ladicama.
Za lako dostupne knjige i pribor koristite uzglavlje s ugrađenim policama ili kliznim pločama. Posebno dizajniran organizacijski sustav može maksimalno iskoristiti prostor ormara. Postavite plitke kutije ispod kreveta skrivajući ih prekrasnom krevetskom suknjom.

Uključite privatni kutak

Dajte sebi poseban dar s tihim mjestom za sjedenje i čitanje. Napravite intimni prostor za čitanje ili odmor s udobnom stolicom i tabureom na kraju kreveta ili u kutu. Ako imate mjesta, napravite sjedalo do prozora ispod prozora spavaće sobe. Uživajte u pogledu i prirodnom svjetlu.

Postavite različite opcije rasvjete

U spavaćoj sobi je dobro “raspršiti“ rasvjetu po cijeloj prostoriji. Ambijentalna rasvjeta osvjetljava cijelu sobu, male svjetiljke mogu usmjeriti svjetlo za čitanje i druge aktivnosti, a zidna rasvjeta pomaže u nježnom obasjavanju zidova za ugodan osjećaj.
Za fokusiranje svjetla za čitanje tamo gdje vam je potrebno, koristite pomičnu noćnu rasvjetu koju možete usmjeriti u onom smjeru koji vam je potreban. Ako je moguće, svako svjetlo treba biti podesivo po intenzitetu. Instalirajte zasebni prekidač za uključivanje/isključivanje za svako svjetlo tako da možete biti selektivni i osvijetliti samo područje koje želite.

Neka vaša spavaća soba bude pravi odmor

Pokušajte se disciplinirati da svoj mobitel, računalo, televiziju, spravu za vježbanje ili kupinu držite izvan spavaće sobe. Stvorite vaše posebno mjesto za opuštanje i regeneraciju. Svima odgovara imati sobu posvećenu čitanju, spavanju i romantici.

Share this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.