OUTLET - ponuda artikala po najpristupačnijim cijenama!Saznaj više

Koji će trikovi uz kvalitetan krevet dječju sobu učiniti neodoljivom

Koji će trikovi uz kvalitetan krevet dječju sobu učiniti neodoljivom

Saznajte što nakon kupnje kvalitetnog dječjeg kreveta možete učiniti kako bi vaša dječja soba dobila karakter zabavne, organizirane i ugodne prostorije. Stvaranje prostora za igru i rast vašeg mališana može i treba biti zabavno iskustvo. Međutim, to može biti i izazovno. Uostalom, lijepa, funkcionalna soba koju će vaše dijete voljeti i sada i s godinama koje dolaze je prilično velika stvar!

Ako trebate male savjete uz pomoć kojih ćete dječjoj sobi udahnuti novi izgled ovaj tekst je kao stvoren za vas. Kada je riječ o dječjim sobama, manje znači više. Održavajući dekor jednostavnim i namještaj na minimumu, stvorit ćete više prostora za igru i osigurati određujući, a opet neutralni prostor. Od neutralnog prostora lako možete preuređivanjem dobiti izgled sobe koju zaželite kako vaše dijete bude odrastalo.

Ovaj jednostavan, ali simpatičan način uređenja stavlja vrijeme za igru na prvo mjesto, pružajući puno otvorenog prostora. Bez obzira na veličinu slobodnog prostora i manju sobu možete urediti da izgleda veće i ima više prostora za igru, što je djeci jako bitno.

Usredotočite se na igru

Kako biste stvorili sobu u kojoj će vaš mališan uživati, pokušajte se usredotočiti na ono što najviše voli raditi: igrati se! Ukoliko imate više prostora razmislite o spravama za igranje i odmor. Naprimjer ljuljačka u zatvorenom prostoru, malo igralište za loptu ili kutak za piknik stavit će naglasak na zabavu. Na taj ćete način bez žrtvovanja stila sobi omogućiti jedinstven zabavni štih.

Želite li svom dizajnu dodati još elemenata zabave razmislite o zidu na ploči ili umjetničkoj galeriji koju je lako ažurirati. U njoj će vaše dijete moći prikazati svoje omiljene kreacije. Ugrađena stijena za penjanje, tobogan za krevet na kat ili mreža za teret na stropu također su sjajne opcije. Izgledat će vrlo kreativno i drukčije od klasičnih uređenja.

Maksimalno iskoristite prostor

Bez obzira radi li se o maloj ili velikoj sobi, osnovni cilj mora biti da maksimalno iskoristite prostor ali opet stvorite mjesto za igru. Odličan primjer maksimalnog iskorištavanja prostora je namještanje kreveta na kat. Ispod njega se umjesto još jednog kreveta nalazi prostor za igranje. Tim se načinom udvostručuje prostor i pretvara dječju sobu u zaigranu i modernu prostoriju koja već na prvi pogled djeluje kreativno i privlačno. U najranijoj dobi djeteta to će biti zona za igranje ali koja se vrlo lako može pretvoriti u kutak za čitanje ili dnevni boravak za budućeg tinejdžera.

Igrajte se s bojama

Djeca vole boje, ali odabir prave može biti težak ukoliko se ne želite prikloniti većini roditelja i odabrati klasične boje poput plave za dječake i ružičaste za djevojčice. Naravno, vaše dijete sada može obožavati jednu boju, ali to ne znači da će istu boju voljeti i kasnije. Sama pomisao na prefarbavanje cijele sobe u samo nekoliko kratkih godina u svakom od nas izaziva nelagodu jer se radi o većem zahvatu.

Ako tražite dugoročno rješenje, boju zidova ostavite neutralnom a šarolikost i zaigranost joj dajte uz pomoć raznih šarenih dodataka. Dodaci mogu biti poput naljepnica za zidove, šarolikih jastuka i predmeta koji će sobu s neutralnim zidovima učiniti izuzetno zanimljivom i dati joj osobnost. Takav neutralan ambijent lako ćete preurediti kada vaše dijete bude spremno za novi izgled svoje sobe.

Potaknite dječju kretivnost

Ako imate prostora, radni prostor prilagođen djeci je obavezan sastavni dio dječje sobe. Pružanje mjesta za bojanje i stvaranje ne samo da će zaokupiti vaše dijete već i pomoći u njegovom fizičkom i mentalnom razvoju. Kad vaše dijete odraste, sigurno će mu dobro doći osobni radni prostor koji nudi mirno mjesto za učenje i rješavanje zadaća.

Lunasan vam za preuređenje dječje sobe nudi velik izbor kvalitetnih madraca i kreveta. Pogledajte našu web ponudu, odaberite ono što je najbolje za vas ili nas za dodatna pitanja kontaktirajte.

Share this post