OUTLET - ponuda artikala po najpristupačnijim cijenama!Saznaj više

I. Povećajte efekte prirodnog svjetla u najdražoj sobi – sobi s krevetom

I. Povećajte efekte prirodnog svjetla u najdražoj sobi – sobi s krevetom

Nakon što su prošli zimski mjeseci (iskreno govoreći, više su se osjećali kao godine), konačno je postalo dovoljno svijetlo da napokon izgleda kao jutro kada se nakon noći probudite u krevetu. U ovom periodu svi s veseljem izražavamo toplu dobrodošlicu povratku zemaljske prirodne budilice – Suncu.

Nema više hodanja kući s tamnim nebom u 17 sati ili buđenja prije nego što su ptice uopće shvatile da je 6 ujutro. A prirodno svjetlo najljepši je poziv za buđenje. Vrijeme je da se čvrsto sprijateljite s tim prirodnim svjetlom. U kojem god smjeru vaša spavaća soba okrenuta, imamo savjete i trikove kako biste maksimalno povećali doživljaj sunca i vašu izloženost tom važnom vitaminu D.

Soba s krevetom okrenuta prema jugu

Opremili ste se spavaćom sobom okrenutom prema jugu. Iako je dokazano da neznatno povećavaju tržišnu vrijednost,  soba s krevetom okrenuta prema jugu i dalje je jedna od najpoželjnijih karakteristika prilikom kupnje nekretnine. Potrebno je vrlo malo truda da se razvije prirodno svjetlo u spavaćoj sobi okrenutoj na tu stranu svijeta. Sunce sija cijeli dan, dajući vam vitamin D u izobilju. Dobivate radost kasnijeg buđenja uz toplo sunce koje struji, prirodno svjetlo da se pripremite za dan i romantično raspoloženje kada sunce zalazi.

Kako biste maksimalno iskoristili svoje svjetlo, koristite rolete koje se potpuno uvlače za razliku od opstruktivnih zavjesa. To vam omogućuje da dnevno svjetlo preplavi sobu tijekom dana. Rolete će vam također nuditi bolje opcije za blokiranje svjetlosti kada je to potrebno. U svijetloj prostoriji možete koristiti i tople i hladne boje, s obzirom da će prirodna svjetlost dodati puno raspoloženja u sobu s krevetom. Žive boje se pojačavaju na dnevnom svjetlu pa je vrijedno integrirati dublje tonove jer su svjetlije nijanse previše blistave. S obzirom na količinu prirodnog svjetla koja preplavljuje, nećete morati dodati toliko dodatnog osvjetljenja u obliku stojećih ili stolnih svjetiljki.

Soba s krevetom okrenuta prema sjeveru

Nije kraj svijeta ako imate spavaću sobu okrenutu prema sjeveru. Nekim ljudima je potrebno tamnije okruženje da bi se mirnije osjećali ako žele spavati još tijekom dana. Spavaće sobe okrenute prema sjeveru savršene su za to jer ne dopuštaju puno prirodnog svjetla. Koristite svjetlije varijacije toplih i hladnih boja kako biste uljepšali prostoriju. Istaknite svoju shemu boja metalnim akcentima koji će ponuditi reflektirajući sjaj. Metalni akcenti će manjak prirodnog svjetla učiniti većim reflektirajući ga po sobi.

Također je vrijedno eksperimentirati sa staklenim namještajem koji omogućuje da se svjetlost filtrira kroz njega umjesto da ga ometa. Kako biste replicirali prirodno svjetlo, pobrinite se da vaša glavna rasvjetna tijela budu svijetla i da ih ne ometaju tamna sjenila. Dodajte naglašena svjetla u obliku svjetiljki kako biste stvorili atmosferu u različitim dijelovima dana. Na primjer, večer će zahtijevati niži stupanj osvjetljenja koje je savršeno za opuštanje. Izložene, starinske žarulje sa žarnom niti danas su posebno moderne. Osim toga nude i potpuno neometano svjetlo koje ispunjava prostor toplim žutim sjajem.

Ukoliko ste se osim novim trikovima i bojama odlučili uljepšati svoju spavaću sobu i novim namještajem, pogledajte našu ponudu kvalitetnih kreveta i madraca te nas obavezno posjetite na nekoj od naših lokacija.

Share this post