OUTLET - ponuda artikala po najpristupačnijim cijenama!Saznaj više

II. Povećajte efekte prirodnog svjetla u najdražoj sobi – sobi s krevetom

II. Povećajte efekte prirodnog svjetla u najdražoj sobi – sobi s krevetom

Kvalitetan odmor tijela u krevetu ima izuzetan učinak na organizam. Osim toga znanstvena istraživanja su dokazala da izlaganje prirodnom svjetlu također ima jako pozitivan učinak. Može učiniti da se osjećate zdravije i sretnije, a istovremeno značajno povećava produktivnost. Beskrajne prednosti prirodnog svjetla uključuju čak i uštedu novca.

S obzirom na to da 47% potrošnje energije u domu dolazi od regulacije temperature i osvjetljenja, prirodna svjetlost će smanjiti vašu potrošnju radeći pola posla umjesto vas. Ako, kao i većina ljudi, većinu budnih sati u danu provodite zarobljeni u uredu, zasigurno vam je bitno da pokušate čim više produžiti vašu izloženost suncu.

Soba s krevetom okrenuta prema istoku

Spavaće sobe okrenute prema istoku omogućit će vam da se probudite i uživate u jutarnjem suncu, još ranije od soba okrenutih prema jugu. Zbog ovog doživljaja svako jutro(pogotovo ono kad ne morate na posao) možemo vam garantirati da ćete obožavati buđenje s prirodnom ljepotom jutarnjeg sunca. To također znači da će vaša rasvjeta morati biti različita ovisno o dobu dana.

Tople boje savršeno funkcioniraju u spavaćim sobama okrenutim prema istoku. One izgledaju sjajno na prirodnom svjetlu, a jednako su tople i romantične poput rasvjete svjetiljke u večernjim satima. Duboke nijanse oživjeti će na jutarnjem svjetlu, pa si možete priuštiti da budete malo hrabriji. Poželjet ćete uložiti u savršene svjetlosne akcente, poput lampi i svijeća jer ćete imati manje prirodnog svjetla tijekom zalaska sunca.

Soba s krevetom okrenuta prema zapadu

Ugledat ćete prilično lijepe zalaske sunca u sobi s krevetom okrenutoj prema zapadu. To će također značiti da će vam možda trebati dodatni poticaj da biste se brzo razbudili. Dodavanje svjetlijih stropnih boja i detalja najbolji je način da se to postigne. Slično kao u spavaćoj sobi okrenutoj prema sjeveru, vrijedi ulagati u komade koji će povećati tu manju količinu prirodnog svjetla koju dobivate. Metalni naglasci, ogledala i staklene značajke savršeno će odigrati tu zahtjevnu ulogu.

Hladniji tonovi učinit će da se soba čini većom i svjetlijom. Uvođenje malih detalja živih boja u neutralnu shemu dizajna izvrsno je u spavaćoj sobi okrenutoj prema zapadu. Svjetliji zidovi pomažu svjetlosti da putuje. Manji detalji daju sobi s krevetom karakter. Kod zalaska sunca možda će vam biti ljepše ugraditi dodatne svjetiljke u žutim nijansama kako biste napravili neprimjetan prijelaz od prirodnog svjetla do večernjeg svjetla lampe.

Nadamo se da su vam ove informacije pomogle u nastojanju da unesete čim više dnevne svjetlosti u vašu spavaću sobu. Zbog nje ćete se zasigurno osjećati bolje. Ukoliko ste se osim dodavanja novih nijansi boja i detalja odlučili svoju spavaću sobu opremiti i novim namještajem, pogledajte našu ponudu kvalitetnih kreveta i madraca te nas posjetite na nekoj od naših lokacija.

Share this post