OUTLET - ponuda artikala po najpristupačnijim cijenama!Saznaj više

Kako odabrati odgovarajuću tvrdoću madraca

Kako odabrati odgovarajuću tvrdoću madraca

Kada kupujete madrac, postoji doslovno tisuće izbora. Mogućnost izbora je sjajna, ali morate raspolagati s dosta informacija da bi donijeli pravilnu odluku za vas.

Jedan od najvažnijih faktora pri odabiru madraca je odgovarajuća udobnost. Mnogo toga što identificiramo kao udobnost odnosi se na to koliko je nešto mekano ili tvrdo, a madraci mogu varirati od vrlo mekih do vrlo tvrdih.

Realno, različite razine tvrdoće mogu se sažeti u tri, jednostavna opisa:

  • mekana
  • srednja
  • tvrda.

Koja je tvrdoća podloge za spavanje prava za vas?

Kako onda znati koja je tvrdoća madraca najbolja za vas? Neki izvori objašnjavaju da je pronalaženje vaših osobnih preferencija jednostavno kao da se zapitate: Da li više volim mekanu ili tvrdu podlogu za spavanje?

Iako se može činiti kao jednostavno pitanje na koje treba odgovoriti, zapravo postoje različiti razlozi koji stoje iza naših preferencija o odgovarajućoj podlozi za spavanje. Ako spavate na površini koja prirodno ne podupire vaša leđa, možete se probuditi s bolovima.

Uobičajena je zabluda da nam je kralježnica ravna kada ležimo na leđima. Naša kralježnica zapravo ima blagu, prirodnu krivulju. Dakle, dok spavate, ključno je da vaša podloga podržava ovu prirodnu zakrivljenost, što također pomaže u ublažavanju pritisaka.

Najvažnije točke pritiska koje treba uzeti u obzir pri odabiru razine tvrdoće su one koje imaju najveći kontakt s vašim krevetom, kao što su ramena, bokovi i noge. Odaberite tvrdoću madraca koja nudi odgovarajuću potporu bez stvaranja točaka pritiska, pruža dobru raspodjelu tjelesne težine i kompatibilna je s vašim položajem spavanja.

Kakav vam je položaj za spavanje?

Vaš položaj za spavanje ključno je uzeti u obzir pri odlučivanju o razini tvrdoće. Količina pritiska na određene točke u vašem tijelu ovisi o tome koje točke podržavaju većinu vaše težine. Dok se položaji spavanja i preferencije tvrdoće svode na osobni ukus, postoje preporuke za one koji nisu odlučili koju tvrdoću odabrati:

  • Spavači na boku uglavnom preferiraju mekšu podlogu. Mekana površina omogućuje da se madrac prilagodi točkama pritiska u ramenima i bokovima, kao i ruci koja se uvlači ispod bočnih ležajeva, sprječavajući utrnulost i trnce.
  • Ljudi koji spavaju na trbuhu dobivaju više udobnosti od tvrde podloge. Pritisak u bokovima i zdjelici puno je veći za trbušne spavače, jer su to točke koje nose većinu njihove težine. Srednji ili tvrdi madrac spriječit će da vam kukovi i zdjelica potonu niže od ramena i da stvore neprirodnu krivulju u kralježnici.
  • Osobe koje spavaju na leđima imaju najveći raspon tvrdoće, jer je pritisak ravnomjernije raspoređen na njihove točke pritiska dok spavaju. Zbog toga, spavači na leđima mogu pronaći udobnost na mekim, srednjim i tvrdim madracima. Ako ste još uvijek neodlučni, madrac srednjetvrdoće prilično je siguran izbor.

Zaključak

Pronalaženje udobnog madraca trebalo bi biti puno lakše nakon što odaberete razinu tvrdoće koja odgovara vašim potrebama. Kupovanje u Lunasan poslovnicama pokazalo se kao idealno mjesto za odabir jer imate priliku na licu mjesta isprobati udobnost materijala. Uz mogućnost isprobavanja dobit ćete i sve informacije na dodatna pitanja koja budete imali u potrazi za madracem kojeg ćete voljeti godinama!

Share this post