OUTLET - ponuda artikala po najpristupačnijim cijenama!Saznaj više

Prednosti i nedostaci mekanih madraca

Prednosti i nedostaci mekanih madraca

Mekani madrac i sve što biste trebali znati o prednostima i nedostacima mekanih madraca prije same odluke o kupovini.

Madrac je temelj vašeg kreveta, a koliko je vaš krevet udoban ovisi o osobnom ukusu odnosno navikama vezanim uz mekoću madraca kod spavanja. Tvrdoća, dizajn, karakteristike i radi li se o sintetičkim ili prirodnim materijalima od kojih je madrac izrađen kriteriji su koji zajedno određuju je li taj madrac najbolja opcija za vas.

Odgovarajuća tvrdoća ili mekoća madraca važan je čimbenik koji treba uzeti u obzir kako biste osigurali udobnost pri spavanju. Imajući na umu prednosti i nedostatke povezanih s tvrdim i mekim madracem, lakše ćete odabrati koja je prava opcija za vas. Mekani madrac je izrađen od materijala koji omogućuju da osoba utone u madrac.

Prednosti mekanih madraca

  • pomaže u ublažavanju bolova u zglobovima i mišićima,
  • pruža lakšu potporu zglobovima i mišićima,
  • budući da mekani madraci pružaju laganu potporu, čini ih odličnim izborom za one s bolovima u kukovima,
  • može ublažiti bolove u leđima; bol u leđima koja se pogoršava s površinskim pritiskom može biti manja prilikom korištenja mekšeg ali ne premekanog madraca.

Nedostaci mekanih madraca

  • ne podržava poravnavanje kralježnice kao tvrđi madraci,
  • može biti neugodan za osobe s većom tjelesnom težinom budući da mekši madraci mogu uzrokovati da osoba previše utone u sam madrac što joj zasigurno neće biti ugodno.

Može biti malo zbunjujuće kada pokušavate shvatiti koju vrstu madraca trebate odabrati. U Lunasanu razumijemo da želite najbolji madrac po pravoj cijeni i zato ističemo naše profesionalne i susretljive Lunasan djelatnike koji poznaju svoje proizvode. Samo takvi djelatnici mogu Vam najbolje pomoći u donošenju dobre odluke.

Posjetite nas u jednoj od naših poslovnica i uz našu pomoć odaberite proizvod za najkvalitetniji san. Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte, rado ćemo Vam pomoći pri odabiru.

Dobar san počinje odličnim madracem!

Share this post