OUTLET - ponuda artikala po najpristupačnijim cijenama!Saznaj više

Vrste madraca i kako odabrati madrac?

Vrste madraca i kako odabrati madrac?

Koje sve vrste madraca postoje i zašto je dobar odabir madraca važan za dobar san. Želimo li ostati zdravi i sretni, odabir kvalitetnog madraca je neophodan. Prije kupnje izuzetno je važno istražiti vrste punjenja madraca kako bi mogli procijeniti koja je vrsta madraca najbolja za Vas.

Kupnja madraca bez prethodnog istraživanja može dovesti do neprospavanih noći i bolnih buđenja jer bi se moglo dogoditi da spavate na neodgovarajućoj podlozi.

Vrste madraca

Madraci od latex jezgre

Odlikuje se izvrsnom elastičnošću, te samim time pridonosi pravilnom podupiranju tijela i rasterećenju boka i ramena koji su pod velikim pritiskom prilikom ležanja. Zbog svoje visoke elastičnosti madrac se može koristiti na svim podnicama sa podizanjem uznožja i uzglavlja.

Elastičnost latex jezgre garantira njezino vraćanje u prvobitni položaj nakon opterećenja što znači da posjeduje izvrsnu trajnost. Latex jezgra ima odlična termoregulacijska svojstva, tako da osigurava ugodnu klimu za spavanje tijekom cijele godine.

S obzirom da je to materijal koji ne zadržava vlagu u sebi, te samim time nije pogodan za razvoj grinja i bakterija, preporuča se osobama koje pate od alergija.

Madraci od hladno-lijevane pjene

Jezgra madraca sastoji se od hladno-lijevane pjene koja je elastična, prozračna i dugotrajna. Madraci s jezgrom od pjene imaju najviše točaka rasterećenja jer se madrac prilagođava tijelu u svakoj dodirnoj točki i to je glavna prednost pjene pred madracima od opruga. Madrac od opruga što ima više opruga to se više prilagođava tijelu, dok je pjena sama po sebi toliko elastična i savitljiva da može tijelo poduprijeti u najviše točaka. Za što veću udobnost i duži vijek trajanja madraca preporuča se korištenje elastične letvičaste podnice.

Madrac od kombinacije hladno-lijevane i memory pjene

Madrac izveden kombinacijom hladno-lijevane pjene kao baze i memory pjene u gornjem sloju na kojem se spava. Baza madraca od hladno-lijevane pjene je elastična, prozračna i dugotrajna. Memory pjena u gornjem sloju reagira na temperaturu tijela, te samim time pruža dodatno rasterećenje u točkama visokog pritiska.

Madrac od poliuretanske pjene

Madrac od poliuretanske pjene je s najpovoljnijim omjerom cijene i kvalitete. Poliuretanska pjena je prozračna, elastična i otporna na deformacije.

Primjenu pronalazi kod opremanja objekata za iznajmljivanje, vikendica te mladenačih soba.

Za što veću udobnost i duži vijek trajanja madraca preporuča se korištenje elastične letvičaste podnice.

Madraci s bonell oprugama

Madraci s oprugama čiju jezgru čini bonell žičana jezgra. Zbog svoje konstrukcije bonell žičana jezgra ima progresivno djelovanje, što znači da pri manjem opterećenju (sili/težini spavača) pruža manji otpor, a pri većem opterećenju pruža veći otpor. Na taj način postiže se pravilnije podupiranje tijela, te se povećava nosivost u zonama većeg pritiska, kao što su bok i rame. Dodatne prednosti madraca sa bonell jezgrom su prozračnost, stabilnost i dugogodišnja trajnost.

Madraci s džepićastim oprugama

Vrlo ugodni madraci s džepićastom opružnom jezgrom i oblogama za veću udobnost. Kod madraca sa džepićastom jezgrom postoji znatno više točaka rasterećenja jer se jezgra sastoji od više manjih opruga koje su omotane svaka u svoj džepić pri čemu je puno veća elastičnost i madrac se ergonomski prilagođava obliku tijela.

Stoga ako pri odabiru vrste madraca preferirate velik izbor materijala i dimenzija posjetite naše trgovine i uživajte u odabiru svog najboljeg prijatelja za dobar i kvalitetan san!

Share this post