OUTLET - ponuda artikala po najpristupačnijim cijenama!Saznaj više

Prednosti i nedostaci tvrđih madraca

Prednosti i nedostaci tvrđih madraca

Tvrđi madraci su oni kod kojih materijal ili ispuna sprječavaju da osoba utone u njih. Ovim člankom vas želimo upoznati sa činjenicama kod odabira tvrđeg madraca i što on može značiti za vašu udobnost kod spavanja. U nastavku otkrivamo prednosti i nedostatke odabira tvrđeg madraca.

Prednosti tvrđih madraca

  • Tvrđi madrac pomaže u održavanju tijela u ispravnom položaju. Spavanje na tvrđem madracu omogućava tijelu da leži u pravilnom položaju, a to zauzvrat može smanjiti mnoge vrste bolova i u konačnici može pomoći u pravilnom držanju tijela!
  • Studije su pokazale da spavanje na tvrđem madracu zapravo može smanjiti razinu stresa. Budući da se mnoge vrste boli mogu smanjiti s odabirom tvrđeg madraca jer će on pripomoći pravilnijem položaju tijela, smanjivanjem boli smanjit će se i razina stresa.

Nedostaci tvrđih madraca

  • Tvrđi madraci nisu idealni za ljude sa bolovima u zglobovima i mišićima. Oni s bolovima u zglobovima i mišićima možda će trebati mekšu potporu za ublažavanje kronične boli. Mekani madrac to može omogućiti!
  • Mogu povećati bol u donjem dijelu leđa. Ovisno o boli osobe, tvrđi madrac može povećati bol u donjem dijelu leđa, jer se odupire i ravna tijelo na onim mjestima gdje to možda osobi ne odgovara.
  • Može biti težak za prilagodbu u prvom periodu. Ako osoba nije navikla na čvrstoću tvrđeg madraca, može potrajati tjedan dana ili više da se prilagodi na tvrđi madrac.

Možda ćete morati steći naviku kako biste se prilagodili većoj tvrdoći madraca. Budući da će za tvrđi madrac vjerojatno trebati više vremena da se naviknete, uvijek možete dodati nadmadrac kako biste omogućili vašem tijelu da se navikne na sam madrac.

Odabir odgovarajućeg madraca će odrediti koliko ćete udobno spavati, a drugi čimbenici koji su važni za odabir su vaše navike spavanja, težina i zdravstveno stanje. U Lunasan proslovnicama vam naši zaposlenici mogu pomoći da odaberete najbolji madrac uzevši sve čimbenike u obzir. Razumijemo koliko je san važan, zato s njim nikad ne pravite kompromise i odaberite najbolji madrac uz našu pomoć. Posjetite nas u jednoj od naših poslovnica i odaberite proizvod za najkvalitetniji san. Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte telefonom ili putem maila.

Odabir odgovarajućeg madraca garancija je za dobar san!

Share this post