OUTLET - ponuda artikala po najpristupačnijim cijenama!Saznaj više

Kako odabrati dječji madrac?

Kako odabrati dječji madrac?

Dobar dječji madrac vrlo je važan za djetetovo zdravlje. Postoji ih mnogo različitih vrsta, a najpopularniji su madraci od poliuretanske i hladno-lijevane pjene te madrac s Bonell oprugama. Madraci od pjene favorizirani su zbog svog učinka oblikovanja. Posebno su učinkoviti za nemirnu djecu, dok madraci s oprugama podržavaju svaki položaj tijela kod spavanja i pravilno raspoređuju težinu djeteta dajući ravnomjernu potporu tijelu kod spavanja.

Vrste dječjih madraca

Mogu biti različitih tvrdoća, a jezgra madraca izrađena od poliuretanske pjene prozračna je, elastična i otporna na deformacije. Površina madraca pruža dodatnu udobnost i prilagodbu prema tijelu, dok istovremeno madrac zadržava svoju kompaktnost i otpornost na deformacije.

Jezgra madraca koja je izrađena od hladno-lijevane pjene elastična je, prozračna i dugotrajna. Prilagođava se tijelu, mogu biti različitih tvrdoća, a za što veću udobnost i duži vijek trajanja madraca preporuča se korištenje elastičnih letvičastih podnica.

Bonell opruga je zapravo klasična žičana opružna jezgra sastavljena od međusobno povezanog opružnog sustava spojenog spiralnim, čeličnim i savitljivim žicama. Dostupni su u različitim tvrdoćama tako da možete biti sigurni da ćete pronaći pravu razinu potpore za ugodno spavanje svog mališana.

Dimenzije dječjih madraca

Dimenzije madraca za svoje dijete birate sami, prema želji, ali najčešće dimenzije koje kupci biraju su slijedeće:

  • 60x120cm
  • 60x125cm
  • 65x135cm
  • 70x140cm

U kojoj dobi moja beba treba prijeći na dječji madrac?

Ne ostaju bebe zauvijek. Kako brzo tijelo vašeg mališana raste, to neka bude orijentir prelaska sa madraca za krevetić do kreveta. S obzirom da djeca rastu različitom brzinom, najčešće je prelazak na dječji madrac u dobi od 36 mjeseci dobro pravilo.

Koliko često trebam mijenjati dječji madrac?

Vrlo je važno uočiti kada je pravo vrijeme potrebno za zamjenu madraca kako bi vaše dijete uvijek imalo kvalitetnu podlogu za spavanje, koja povoljno utječe na njegovo zdravlje. Preporuka perioda za zamjenu madraca za odrasle je svakih 7-8 godina ali za dječji madrac možda ćete ga morati zamijeniti nešto ranije.

Razlog „leži“ u tome da pravodobno osigurate odgovarajuću podršku za kralježnicu koja im je potrebna. Ako primjetite bilo kakve znakove propadanja ili istrošenosti, vrijeme je da zamijenite madrac za svoje dijete. Općenito je pravilo da madrac vašeg djeteta bude oko 10 cm duži od djetetove visine radi optimalne udobnosti i prostora za rastezanje.

Vaša djeca, vaša su najveća vrijednost, zbog toga je vrlo važno saznati  dodatne informacije prije kupovine dječjeg madraca jer će on imati važnu ulogu u zdravom položaju njihovog tijela kod spavanja. Nakon što smo vam otkrili sve važne informacije, pogledajte našu ponudu dječjih madraca i uživajte u odabiru. Za bilo kakva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte.

Pogledajte izbor dječjih madraca.

Share this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.