OUTLET - ponuda artikala po najpristupačnijim cijenama!Saznaj više

KREVET MOŽE BITI ODLIČNA PODLOGA ZA IGRANJE

KREVET MOŽE BITI ODLIČNA PODLOGA ZA IGRANJE

Igre s djecom u krevetu znaju biti posebno zabavne, pogotovo ukoliko imate dovoljno maštovitih ideja. Stoga ostanak kod kuće, pogotovo kod kreativnih roditelja zna biti izuzetno zabavan. U nastavku teksta donosimo neke od najzabavnijih igara kojima možete uljepšati dan svojoj djeci a ujedno boraviti na jednoj od najugodnijih podloga – krevetu:

Kampiranje na krevetu

Kada su premali za pravo kampiranje ili je vani jednostavno previše hladno, unesite doživljaj kampiranja unutra! Položite poplune na pod kako biste stvorili ‘kamp krevet’ ili unesite vreće za spavanje za još autentičnije iskustvo. Dodajte svjetiljku, objesite posteljinu o  rub kreveta da dobijete dojam da ste pod šatorom – mogli biste čak i pojesti neke slasne zalogaje koje inače u to vrijeme ne prakticirate.

Pričajte sablasne priče

Sjednite na krevet, napravite „krov“ od posteljine, prigušite svjetla, uzmite svjetiljku, prislonite ju na bradu ili samo svjetlo usmjerite od donjeg dijela tijela prema stropu i pričajte sablasne priče! Neka priče budu lagane za mališane, možda će završiti glasnim ‘bu!’ ili škakljanjem za dodatni hihot. Ušuškajte se ispod pokrivača i učinite ga zabavnijim uz zvukove sova ili drugih životinja. Jedina granica je mašta. Ne zaboravite im reći da je to izmišljanje i pobrinite se da nisu uznemireni prije spavanja.

Imajte borbu jastukom

Zapamtite – radite to samo na zabavan i kontroliran način! Koristite manje jastuke za mališane i neka se samo djeca iste veličine „bore“. Ostanite nadomak kreveta tako da nema opasnosti od pada u kutove ili tvrde površine. Napravite skup osnovnih pravila, na primjer samo pet minuta igre i udarajte samo po sredini tijela. Samo nemojte koristiti svoje najbolje jastuke!

Igrajte se s posteljinom

Posteljina i poplun na krevetu čine mnogo više od toga da nas drže ušuškane noću – od njih mogu nastati i izvrsni kostimi. Ako imate staru posteljinu koju mislite baciti, izrežite par otvora za oči i pustite svoje mališane da se oblače u duhove. Možete izraditi i ‘vjenčanice’ ili toge – izvrstan izgovor za podučavanje mališana povijesti! Možete igrati rimskog cara i vladati mališanima, a da ne potrošite cijelo bogatstvo na kostim.

Jašite valove na krevetu

Kad je prehladno da se spustite na more, donesite plažu u svoj dom. Upotrijebite navlake za poplune da zatvorite mališana i oponašate plimne valove – čak možete koristiti jastuke kao daske za surfanje ili morske pse! Potaknite ih da zatvore oči i zamišljaju da surfaju uz pobješnjelo more. Mogu postojati razne opasnosti, od morskog života do gusara. Jesu li spremni za izazov?

Traženje blaga ispod kreveta

Koliko se odjeće, igračaka i drugih predmeta vaših mališana izgubi ispod kreveta? Obucite svoju opremu za iskopavanje i idite u lov ispod kreveta kako biste pronašli njihovu najcjenjeniju imovinu. Možete napraviti igru ​​od organiziranja njihovih igračaka, od vrsta životinja do igračaka po abecedi ili kako god vaše dijete to želi. To će ih naučiti ključnim disciplinama urednosti i organiziranosti ili će otkriti igračku s kojom se nisu igrali tjednima ili čak i duže. Ukoliko ipak znate da pod krevetom nećete pronaći ništa novo, uvijek možete neke „podmetnuti“. Pod krevet postavite neke od igračaka s kojima se djeca nisu dugo igrala i iznenaditi ih kada ih pronađu.

Ukoliko su vam igre koje smo naveli zabavne ali krevet nije zadovoljavajući, imamo rješenje! Pogledajte našu ponudu kvalitetnih kreveta, posjetite naše poslovnice i odaberite svoju odgovarajuću podlogu za zabavne igre sa svojim najmlađim članovima obitelji!

Share this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.