OUTLET - ponuda artikala po najpristupačnijim cijenama!Saznaj više

Svježina proljeća u sobi s krevetom

Svježina proljeća u sobi s krevetom

U ovom tekstu donosimo vam praktične savjete kako svježiti najdražu sobu u domu – sobu s krevetom. Kako u ormare, posteljinu, krevete i općenito prostor spavaće sobe unijeti dašak proljeća i osjećati se ugodnije. Doživite, osjetite proljeće i u zatvorenom prostoru a ne samo gledajući kroz prozor.

Prvo započnite čišćenjem, zatim se osvježite s nekim cvijećem i zamijenite teksture kako biste postigli prekrasnu proljetnu spavaću sobu…

1. Očistite sobu i rješite se viška stvari

Nema boljeg načina da se pripremite za novu sezonu od temeljitog proljetnog čišćenja. Rješite se „zimske“prašine u svakom kutku spavaće sobe, izglancajte podove, prebrišite okvir kreveta – nemojte zaboraviti skrivene površine koje se ne vide okom. Toplije vrijeme omogućava duže otvaranje prozora i provjetravanje presvlaka, jastuka i posteljine. Razmislite, ako imate mogućnost zašto ne biste dobili na prostoru i većoj prostranosti tako što ćete se riješiti neželjenih predmeta i pustiti spavaćoj sobi da diše?

2. Osvježite sobu cvijećem

Proljeće je sezona novog života i izvrstan izgovor da unesete floru u dekor spavaće sobe. Ako niste među dizajnerima interijera, uvijek možete odabrati biljku prikladnu za život u zatvorenom prostoru. Postoje izvrsne sobne biljke koje vam čak mogu pomoći u boljem spavanju. Dokazano je da zimzelene biljke pomažu u čišćenju zraka, pa čak uspijevaju i na nižim temperaturama, pa ih zimi možete premjestiti na balkon.

3. Preuredite namještaj

Godišnji remont spavaće sobe mogao bi biti prilično skup. Umjesto velikih promjena, zašto ne biste pokušali preurediti svoj postojeći namještaj. Sprečava li ormar proljetnom suncu da ispuni vašu sobu? Možda bi pomicanje zrcala moglo reflektirati svjetlost kako bi stvari izgledale svjetlije. Ako ste uspjeli izbaciti „višak“ stvari, imat ćete još više prostora za postavljanje omiljenih komada namještaja koji će unijeti osvježenje.

4. Isprobajte nove teksture

Materijali koji se koriste u vašoj spavaćoj sobi mogu je pretvoriti iz hibernacije prikladne za zimu u svježi proljetni prostor. Zamjenite teške baršune i čupave prostirke koji su prikladniji za toplije temperature lakšim tkaninama. Uzglavlja od lana i pamučne jastučnice osiguravat će odličan osjećaj pri temperaturama koje su malo više a ujedno neće ugrožavati udobnost.

5. Dodajte boju

Postoji nekoliko brzih poteza koje možete napraviti ako želite preobraziti svoju spavaću sobu uz malen novčani izdatak. Zamjenom tamnih pokrivača, prostirki i jastučnica pastelnim nijansama postići ćete svjetliji prostor bez troškova koji su povezani s ozbiljnim remontom. I nemojte stati na tome – ubrizgavanje boja kroz zavjese, posteljinu i biljke može dodati osjećaj prostora koji bi vaše ugodno zimsko utočište moglo teško postići. Samo ne zaboravite pažljivo odabrati boje. Jako je bitno da promjenjene boje izgledaju svježije i daju osjećaj razigranosti koje se u ovo godišnje doba događa svugdje oko nas.

Zaključak

Ukoliko se odlučite da vašoj spavaćoj sobi u proljeće osigurate nove krevete i/ili madrace kako bi dobili maksimalan osjećaj svježine i udobnosti posjetite nas. U Lunasan poslovnicama imamo širok asortiman kvalitetnih proizvoda prilagođen svakom ukusu.  Zato nas posjetite i u širokom izboru kreveta i madraca odaberite onaj koji je najbolji za vas. Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.

Share this post