OUTLET - ponuda artikala po najpristupačnijim cijenama!Saznaj više

Madraci od latexa

Madraci od latexa

Madraci od latexa jedni su od ugodnijih madraca za spavanje. Izvrsno se prilagođava tijelu i ima jako puno pozitivnih karakteristika zbog kojih je većini kupaca u užem odabiru.

Latex je vrlo prilagodljiva podloga, zahvaljujući svojoj osjetljivosti na prilagodbu. Ako biste rukom pritisnuli madrac od latexa, trebalo bi samo nekoliko sekundi da se vrati na mjesto. I kad god se krećete po površini, latex brzo vraća svoj oblik. Iznimno je zahvalan i vrlo udoban materijal koji odgovara većini „spavača“.

U nastavku teksta otkrijte sve njegove prednosti i glavne razloge zašto je madrac od latexa vrlo čest odabir kupaca.

Prednosti madraca od latexa

Madraci od latexa zasigurno će pružiti umirujući noćni san – a postoji mnogo razloga zašto!

  • Oslobađanje pritiska – latex ima elastična svojstva, tako da može brzo reagirati na vašu težinu, oblik i pokrete. Ova elastičnost pomaže poduprijeti najteže dijelove tijela za veliko smanjenje pritiska.
  • Dugotrajan – prirodno elastični, madraci od latexa zadržavaju svoj oblik i performanse dugi niz godina.
  • Hipoalergen – struktura latexa znači da je prirodno otporan na grinje. To pomaže u održavanju svježeg i zdravog okruženja za spavanje.
  • Ekološki prihvatljiv – stabla gume koja se koriste za prikupljanje latexa pretvaraju više od 90 milijuna tona ugljičnog dioksida u kisik svake godine. To čini latex jednim od ekološki najprihvatljivijih ispuna za madrace.

Ukratko o latex madracima

Madrac od latexa odlikuje se izvrsnom elastičnošću, te samim time pridonosi pravilnom podupiranju tijela i rasterećenju boka i ramena koji su pod velikim pritiskom prilikom ležanja. Zbog svoje visoke elastičnosti madrac se može koristiti na svim podnicama sa podizanjem uznožja i uzglavlja. Elastičnost latex jezgre garantira njezino vraćanje u prvobitni položaj nakon opterećenja što znači da posjeduje izvrsnu trajnost.

Latex jezgra ima odlična termoregulacijska svojstva, tako da osigurava ugodnu klimu za spavanje tijekom cijele godine. S obzirom da je to materijal koji ne zadržava vlagu u sebi, te samim time nije pogodan za razvoj grinja i bakterija, preporuča se osobama koje pate od alergija.

Madraci od latexa u odnosu na madrace od memorijske pjene: u čemu je razlika?

Tri su ključna načina prema kojima se memorijska pjena i latex jezgra međusobno razlikuju.

  • Stopa povrata povrata – latex se vraća u svoj izvorni oblik puno brže od memorijske pjene što mu daje lakši osjećaj i više odbijanja.
  • Kako se oblikuju na vaše tijelo – memorijska pjena koristi toplinu vašeg tijela kako bi omekšala i oblikovala oblik prema vašem tijelu. Međutim, madraci od latexa ne zahtijevaju toplinu kako bi se oblikovali. Umjesto toga, latex reagira na vašu težinu i oblik kako bi osigurao smanjenje pritiska cijelom površinom tijela.
  • Materijali od kojih su napravljeni – latex je prirodni proizvod ali madrac od latexa može biti sačinjen i od kombinacije prirodnih i sintetičkih materijala dok je memorijska pjena izrađena od čistog sintetičkog materijala koji se zove poliuretan. Zbog toga je latex ekološki prihvatljiviji od memorijske pjene.

Pogledajte izbor madraca od latexa.

Share this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.