OUTLET - ponuda artikala po najpristupačnijim cijenama!Saznaj više

Produžite vijek madraca održavanjem

Produžite vijek madraca održavanjem

Nakon što ste pronašli i kupili kvalitetan madrac, preporučujemo nekoliko savjeta za održavanje kako biste osigurali da vaš madrac traje što je dulje moguće. To uključuje razne trikove poput rotiranja, pravilnog načina čišćenja i redovitog provjetravanja madraca.

Kako se brinete o madracu?

Kako bi bio u vrhunskom stanju i imao duži vijek trajanja, savjetujemo sljedeće: Izbjegavajte savijanje ili skakanje po svom madracu.

  • Perite posteljinu svaka 1-2 tjedna.
  • Koristite zaštitu.
  • Redovito ga prozračujte.
  • Pravovremeno ga okrenite ili rotirajte, ne samo zbog promjene sezone nego i zbog promjene težišta na drugu stranu madraca.
  • Očistite madrac što je prije moguće nakon prolijevanja.

Koliko često trebate rotirati i okretati madrac?

Rotiranje će pozitivno utjecati na njegovo „slijeganje“. Preporučljivo je da madrac rotirate jednom mjesečno u smjeru glava-pete. Isto tako preporuka je okrenuti madrac barem u sezoni ljeto-zima. Time ćete produžiti životni vijek vašeg madraca i osigurati ravnomjerno slijeganje ispuna.

Kako očistiti madrac?

Preporučamo da sve fleke od prolivene tekućine očistite što je brže moguće toplom vodom sa sapunom i krpom. Uklonite prašinu i ostatke mekom četkom.

Kako prozračiti svoj madrac?

Preporučujemo da dopustite svom madracu da se svakodnevno prozračuje tako što ćete ostaviti navlake povučene neko vrijeme nakon što ustanete. To omogućuje isparavanje vlage i raspršivanje mirisa.

Zašto koristiti zaštitu za madrac?

Iako se zaštita za madrac može činiti kao nepotreban dodatak za potpuno novi proizvod, uvjeravamo vas da je to sjajna investicija za njegovo održavanje u vrhunskom stanju. Zaštitit će ga od vlage i prolijevanja, a uz to ćete dugoročno uštedjeti novac jer nećete morati prerano kupovati novi.

Koliko često trebate prati posteljinu?

Kako biste produžili vijek trajanja vašeg madraca, preporučujemo da perete posteljinu svaka 1-2 tjedna. To minimizira bilo kakvu prljavštinu iz vaše posteljine koja prolazi do vašeg madraca, a također vam može pomoći da utonete u udobniji san od tog osjećaja meke svježine.

Kako popraviti opušteni madrac?

Kako madrac stari, ponekad može doći do opuštanja. Ako se počne “spuštati”, najbolje ga je zamijeniti što je prije moguće kako biste izbjegli bilo kakvo neusklađenost kralježnice – to može uzrokovati bolove. U međuvremenu, pokušajte staviti čvršće jastuke ispod madraca na problematična područja kako biste pružili malo potpore koja nedostaje.

Prvi korak – kupnja kvalitetnog proizvoda

Ukoliko u širokoj ponudi madraca na tržištu imate nedoumicu oko kvalitete ponuđača, pogledajte našu široku ponudu i  budite sigurni u vrhunsku kvalitetu madraca s garancijom. Osigurajte sebi i svojoj obitelji samo najbolje kad je spavanje u pitanju jer se u prosjeku ipak radi o trećini vašeg života. Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte.

Share this post