OUTLET - ponuda artikala po najpristupačnijim cijenama!Saznaj više

Madraci od pjene

Madraci od pjene

Madraci od pjene su zasigurno danas vrlo popularni, no što sve trebamo znati kod odabira madraca od pjene?

Kupnja novog madraca može biti zbunjujući proces. Sa stotinama madraca koje možete birati u više kategorija, možete se početi osjećati zbunjeno. U ovom tekstu pružit ćemo vam informacije o madracima od pjene kako bi vam omogućili najvažnije činjenice o njima i tako pomogli u vašoj odluci kod odabira vrste madraca.

Madraci s jezgrom od pjene imaju najviše točaka rasterećenja. Madrac se prilagođava tijelu u svakoj dodirnoj točki i to je glavna prednost pjene pred npr. madracima od opruga. Madrac od opruga što ima više opruga to se više prilagođava tijelu. Dok je pjena sama po sebi toliko elastična i savitljiva da može tijelo poduprijeti u najviše točaka.

Rezanjem putem CNC strojeva i/ili upotrebom suvremene tehnologije pojavila se mogućnost spajanja različitih vrsta pjena kako bi se dobio višezonski madrac sa mekšim i tvrđim dijelovima. Što dodatno doprinosi udobnosti madraca od pjene koji se u potpunosti može prilagoditi konturama tijela.

Madrac od pjene je lagan za manipulaciju ali kupci se nekad žale na njegovu prozračnost jer je materijal jako gust i teško se prozračuje. Prozračnost kod madraca od pjene rješava se s kvalitetnom podnicom kojom osiguravamo nesmetani protok zraka (preporuča se letvičasta elastična podnica). Na taj način kvalitetno rješavate problem prozračivanja jer letvičasta podnica omogućuje dovoljan protok zraka potreban kvalitetnom prozračivanju takve vrste madraca.

Vrste madraca od pjene

Madraci od pjene mogu se izraditi od raznih pjenastih materijala: memorijske pjene, poliuretanske ili hladno lijevane pjene i obično sadrže nekoliko jedinstvenih slojeva. Mogu biti mekši ili tvrđi, povoljniji ili skuplji, tako da postoje raznolikosti unutar ove kategorije. Madraci od pjene imaju različite materijale za pružanje potpore i rasterećenja pritiska.

Madraci od poliuretanske pjene

Mogu biti različitih tvrdoća, a jezgra nekih madraca od poliuretanske pjene profilirana je u više anatomskih zona. Valovita površina madraca pruža dodatnu prozračnost, udobnost i prilagodbu madraca prema tijelu. Jezgra madraca izrađena od poliuretanske pjene prozračna je, elastična i otporna na deformacije. Valovita površina madraca pruža dodatnu udobnost i prilagodbu madraca prema tijelu, dok istovremeno madrac zadržava svoju kompaktnost i otpornost na deformacije.

Madraci od hladno lijevane pjene

Jezgra madraca koja je izrađena od hladno-lijevane pjene elastična je, prozračna i dugotrajna. Neke vrste madraca od hladno lijevane pjene profilirane su u više anatomskih zona. Površina madraca profilirana u više anatomskih zona pruža dodatnu prozračnost, udobnost i prilagodbu madraca prema tijelu. Mogu biti različitih tvrdoća, a za što veću udobnost i duži vijek trajanja madraca preporuča se korištenje elastičnih letvičastih podnica.

Madraci od memorijske pjene

Baza madraca od memorijske pjene je elastična, prozračna i dugotrajna. Memorijska pjena u gornjem sloju reagira na temperaturu tijela, te samim time pruža dodatno rasterećenje u točkama visokog pritiska. Prilagođava se vašem tijelu, smanjuje napetost te vam pomaže u opuštanju.

Share this post