OUTLET - ponuda artikala po najpristupačnijim cijenama!Saznaj više

Uvjeti i pravila poslovanja

Uvjeti i pravila poslovanja

Osnovne informacije o trgovačkom društvu

prodavatelja

PRODAVATELJ

Lunasan d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge

Skraćeni naziv: Lunasan d.o.o.

Sjedište: Gaboška 10, 10000 Zagreb

OIB: 80970668033

Trgovačko društvo upisano je u Sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu

MBS: 080655740

Temeljni kapital iznosi 2.654,46 eura i uplaćen je u cijelosti

Osoba ovlaštena za zastupanje: Mladen Kadić, direktor

Poslovni račun:

Privredna banka Zagreb d.d.

IBAN: HR8823400091110383156

SWIFT (BIC): PBZGHR2X

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9823600001102124149

SWIFT: ZABAHR2X

KUPAC

Kupac je svaka pravna i fizička osoba sa sjedištem, odnosno prebivalištem na području Republike Hrvatske koja obavi narudžbu i plaćanje. Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

CIJENE

Sve cijene iskazane su u EUR-ima i sadrže PDV, te vrijede za sve oblike plaćanja. Ukoliko objavljena cijena u Web trgovini nije ispravna ili je u međuvremenu promijenjena od strane proizvođača, zadržavamo pravo na izmjenu. Prodavatelj zadržava pravo da Vas informira o promjeni ili ispravnosti cijene te da Vam pruži priliku da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu. Prodavatelj nema obavezu isporučiti proizvod za koji je utvrđena neispravna cijena.

NAČINI PLAĆANJA

Jednokratno:
OPĆA UPLATNICA – TRANSAKCIJSKI RAČUN
Jednokratno na prodajnim mjestima:
NOVČANICE – VISA PREMIUM – DINERS – MASTERCARD – VISA – VISA ELECTRON –
MAESTRO
Obročno beskamatno plaćanje do 12 rata na našim prodajnim mjestima:
MAESTRO Zagrebačke banke
MASTERCARD Zagrebačke banke
VISA Zagrebačke banke
VISA BUSINESS Zagrebačke banke – napomena: prvih šest znamenaka mora počinjati sa
406955
DINERS
MAESTRO PBZ
MAESTRO Erste banke
Obročno beskamatno plaćanje do 12 rata na našim prodajnim mjestima ili putem telefona:
VISA PREMIUM
Pouzećem u gotovini, samo za robu koja se može slati dostavljačkim posrednikom tvrtkom
DPD Croatia d.o.o. i do maksimalnog iznos od 2.389,01 eura

DOSTAVA

Ovi Uvjeti pružanja usluge dostave primjenjuju se na području sljedećih gradova; Zagreb, Zaprešić, Samobor, Velika Gorica i Sesvete.

Za proizvode vrijednosti 300,00 i više eura osigurana je BESPLATNA DOSTAVA na području navedenih gradova i uključuje unos robe do 4. kata, osim za tapecirane krevete gdje se unos u stan dodatno naplaćuje.

Za dostave iznad 4. kata, gdje nema dizala ili roba ne stane u dizalo, naplaćuje se unos u iznosu od 5,00 eura po katu. Besplatna dostava obavlja se od ponedjeljka do petka u periodu od 9:00 do 16:00 sati. Izvan tog vremena moguće je organizirati dostavu “na zahtjev kupca” uz naplatu 50,00 eura, plus dodatni trošak unosa po katu.

Za proizvode vrijednosti ispod 300,00 eura dostava se naplaćuje 20,00 eura i uključuje unos do 4. kata.

Za dostave iznad 4. kata, gdje nema dizala ili roba ne stane u dizalo, naplaćuje se unos u dodatnom iznosu od 5,00 eura po katu.

Dostava tapeciranih kreveta na adresu kupca, bez unosa u stan, naplaćuje se 20,00 eura. Unos u stan dodatno se naplaćuje 12,00 eura po katu (minimalno 24,00 eura – ukoliko roba stane u dizalo, odnosno unos do 2. kata bez dizala).

Uvjeti dostave izvan gore navedenih gradova a na području Republike Hrvatske

Kopneni dio
Dostava se obavlja dostavnom službom i besplatna je za vrijednosti madraca iznad 400,00 eura.
Otoci
Dostava se obavlja dostavnom službom i besplatna je za vrijednosti madraca iznad 550,00 eura.

Napomene koje se odnose za dostave organizirane dostavnom službom:
Navedeni uvjeti odnose se za dostave do mogućeg prilaza dostavnog vozila. Kupac je sam dužan osigurati unos u stan. Za proizvode koji nisu u ovim cjenovnim razredima ili nisu gore navedeni cijena dostave biti će iskazana na ponudi.

Uvjeti dostave za proizvode iz Outlet ponude

Usluga besplatne dostave ne vrijedi za proizvode koji se nalaze u Outlet ponudi. Cijena dostave biti će obračunata prema uvjetima pružanja usluge dostave s iznimkom za tapecirane krevete na području sljedećih gradova; Zagreb, Zaprešić, Samobor, Velika Gorica i Sesvete gdje se dostava obračunava 20,00 eura do mogućeg prilaza dostavnog vozila adresi kupca, odnosno gdje kupac preuzima robu. Za unos kreveta u stan primjenjuju se trenutni uvjeti.

Ostale napomene:
Vrijednosti proizvoda zbrajaju se po računu i vrijede za jednu isporuku, na jedno dostavno mjesto. Naplata dostave obavlja se isključivo na našim prodajnim mjestima (novčanicama ili karticama) ili uplatom na naše poslovne račune putem opće uplatnice ili transakcijskim računom (Internet bankarstvo, u banci ili u pošti). Otprema robe obavlja se u dogovoru s kupcem nakon podmirenja cjelokupnog iznosa.

Proizvode koji se dostavljaju dostavnom službom prodavatelj će dodatno zaštititi primjerenom zaštitom kako bi se spriječilo oštećenje njenog sadržaja. Dostavu kreveta i pločastog namještaja obavljamo na području ovih gradova; Zagreb, Zaprešić, Samobor, Velika Gorica i Sesvete. Kod opremanja objekata ili većeg iznosa računa u dogovoru s kupcem dostavu je moguće organizirati i izvan gore navedenih gradova a na području Republike Hrvatske.

O eventualnim dodatnim troškovima kupac će biti kontaktiran usmeno ili putem e-pošte od strane naših djelatnika. Nedjeljom i praznicima ne organiziramo dostavu robe.

MONTAŽA

Montaža kreveta bez podiznog mehanizma

 • kreveti do 100 cm širine – 20,00 eura
 • kreveti preko 100 cm širine – 30,00 eura

Montaža kreveta s podiznim mehanizmom

 • kreveti do 100 cm širine – 35,00 eura
 • kreveti preko 100 cm širine – 50,00 eura

Napomene:
● montažu obavljamo na području ovih gradova: Zagreb, Zaprešić, Samobor, Velika Gorica i Sesvete
● uz doplatu, montažu je u dogovoru s kupcem moguće organizirati i izvan gore navedenih gradova a na području Republike Hrvatske
● naplata montaže obavlja se isključivo na našim prodajnim mjestima (novčanicama ili karticama) ili uplatom na naše poslovne račune putem opće uplatnice ili transakcijskim računom (Internet bankarstvo, u banci ili u pošti)
● montažu ne obavljamo za proizvode koji nisu u našoj ponudi

Jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji sklopljenoj
na daljinu

Vrijedi samo za proizvode kupljene preko web trgovine.

 • kupac ima pravo u roku od 14 dana od dana dostave proizvoda kupljenog na daljinu jednostrano raskinuti ugovor
 • kako bi kupac ostvario pravo na jednostrani raskid ugovora, mora nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom u obliku obrasca za jednostrani raskid ugovora
 • na obrascu za jednostrani raskid Ugovora potrebno je navesti ime i prezime, adresu, kontakt telefon, adresu elektroničke pošte i broj računa po kojem kupac vraća robu
 • kupac je dužan obaviti povrat proizvoda najkasnije u roku od 14 dana od dana davanja izjave o raskidu ugovora
 • troškove povrata proizvoda snosi kupac
 • prodavatelj će obaviti povrat sredstava tek nakon što mu proizvod bude vraćen i kada se utvrdi stanje proizvoda
 • ako je proizvod neoštećen prodavatelj se obvezuje bez odgađanja kupcu vratiti cijeli iznos uplaćenih sredstva za vraćeni proizvod
 • povrat sredstava moguće je obaviti samo na ime osobe koja je obavila plaćanje
 • kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ukoliko je roba izrađena po narudžbi, odnosno specifikaciji potrošača
 • ukoliko je vraćeni proizvod oštećen, osim onog oštećenja koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti kupljenog proizvoda, prodavatelj će umanjiti iznos za povrat u iznosu nanesene materijalne štete
 • ukoliko je vraćeni proizvod uništen prodavatelj neće obaviti povrat sredstava
 • obrazac za jednostrani raskid Ugovora o kupoprodaji na daljinu možete preuzeti ovdje

Zamjena robe u slučaju pogrešne narudžbe

Ukoliko je kupac naručio pogrešnu dimenziju, proizvod se može zamijeniti u roku od 14 dana ukoliko je proizvod u originalnom pakiranju i nije oštećen. Ukoliko je proizvod otvoren i ima vidljiva oštećenja proizvod je moguće zamijeniti isključivo ako kupac pristane podmiriti iznos nanesene materijalne štete počinjene na proizvodu kao i ponovnog pakiranja proizvoda. U oba slučaja, trošak povrata proizvoda kao i trošak ponovljene dostave ide na teret kupca.

Povrat robe

Proizvod se može vratiti ukoliko je u originalnom pakiranju i neoštećen u roku od 30 dana, uz manipulativni trošak od 10% plaćene vrijednosti proizvoda. Ukoliko je proizvod korišten i nije u originalnom pakiranju može se neoštećen vratiti ili zamijeniti u roku od 14 dana uz manipulativni trošak od 30% plaćene vrijednosti proizvoda. U oba slučaja, trošak povrata proizvoda ide na teret kupca.
Za dogovor oko podmirenja navedenih troškova, kao i eventualne razlike u cijeni ukoliko se proizvod mijenja, kupac će biti kontaktiran usmeno ili putem e-pošte od strane naših djelatnika.

JAMSTVO

Uz većinu proizvoda dolazi jamstvo koje je izdao proizvođač. Za proizvod koji je pod jamstvom i zahtjeva popravak kupac se može obratiti prodajnom mjestu gdje je proizvod kupio.

REKLAMACIJE

Reklamacije uvažavamo prema jamstvu proizvođača za proizvod koji ste kupili. Svaki proizvod koji se reklamira biti će pregledan od strane ovlaštene osobe prodavatelja ili proizvođača. Na temelju zapisnika o reklamaciji, u dogovoru s proizvođačem, sporni proizvod vratiti će se proizvođaču u tvornicu na dodatni pregled, nakon čega će se obaviti popravak ili će se proizvod zamijeniti novim. Proizvode ne mijenjamo na prodajnim mjestima prije nego što ih pregleda ovlaštena osoba, niti detektiramo kvar na licu mjesta.

PISANI PRIGOVORI zaprimaju se:

 • putem pošte na adresu: Lunasan d.o.o., Gaboška 10, Zagreb
 • na telefaks broj: 01/38-61-174
 • na e-mail: info@lunasan.hr
 • kod osoblja na pultu

KAKO OBAVITI KUPNJU

Nakon što odaberete proizvod u našoj Web trgovini možete ga dodati u košaricu klikom na tipku “Dodaj u košaricu”.

Pregled košarice možete obaviti na način da kliknete na košaricu koja se nalazi u gornjem desnom kutu ili na gumb “Vidi košaricu”.

Ako ste odabrali jedan ili više proizvoda oni će se nalaziti u košarici i tamo ih možete vidjeti, te ih po potrebi dodatno ažurirati, dodati odnosno smanjiti količinu ili ih jednostavno možete izbrisati.

Ako u trenutku Vaše kupnje postoji popust u vidu kupona na ovoj stranici moći ćete ga iskoristiti na način da u polje “Kupon kod” upišete kupon i kliknete na ikonicu “Primjeni kupon”.

Kada ste zadovoljni sa sadržajem Vaše košarice izaberite jednu od ponuđenih opcija dostave i možete krenuti na plaćanje klikom na ikonu “Nastavite na blagajnu”.

Sada još preostaje da unesete podatke za plaćanje i odaberete način plaćanja. Nakon toga klikom na gumb “Naručite” predali ste Vašu narudžbu u naš sustav. Kao potvrdu o predanoj narudžbi primiti ćete automatski mail iz našeg sustava sa detaljima Vaše narudžbe.

AKCIJE I KUPONI

Prodavatelj će u određenim vremenskim razdobljima na pojedine artikle odobravati dodatne popuste u vidu akcijske prodaje i/ili kupona. Artikli na akciji biti će posebno označeni, u web trgovini i na prodajnom mjestu, s oznakom iznosa popusta. Kupone će izdavati prodavatelj, a kupac će ih moći iskoristiti na prodajnom mjestu ili preko web trgovine, a u skladu s uvjetima koji će biti navedeni uz kupon.

INFORMACIJE O WEB TRGOVINI

Prodavatelj ulaže maksimalne napore kako bi informacije u Web trgovini bile ažurne i točne. Opisi proizvoda dodani su u najboljoj namjeri ali ne možemo jamčiti za ispravnost svih prikazanih informacija. Slike su informativnog karaktera i ne moraju uvijek odgovarati stvarnom proizvodu.

KORISNIČKI RAČUN

Prilikom registracije potrebno je unijeti korisničko ime i lozinku. Korisnik je dužan u tajnosti čuvati unesene podatke, te sam snosi odgovornost za svoj korisnički račun.

IZJAVA PRIVATNOSTI

Prodavatelj prikuplja samo osnovne podatke koji su mu potrebni za realizaciju kupnje i dostave kupljenih proizvoda. Svi prikupljeni podaci strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Lunasan d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

UVJETI KORIŠTENJA

Stranice na lunasan.hr i svim njenim poddomenama su u vlasništvu tvrtke Lunasan d.o.o..

Posjetitelji Internet stranice slažu se sa navedenim Uvjetima i pravilima poslovanja.

Korisnici koji posjećuju ove stranice sami odgovaraju za svoju računalnu opremu i odgovorni su za eventualnu štetu koja može nastati zbog korištenja ovih stranica. Nismo odgovorni za nemogućnost pristupanju navedenim stranicama.

Kopiranje sadržaja s ovih stranica nije dozvoljeno bez pisanog dopuštenja vlasnika.

Lunasan d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta i pravila poslovanja bez prethodne najave.

Što je to kolačić?

HTTP Kolačić (eng. HTTP cookies, ili web cookies) je mala informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik, korisničko ime koje ste upisali na toj stranici, možda adresu koju ste napisali na toj stranici. Kasnije, nakon što zatvorite i opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik sa Vašeg računalu pročita i pošalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućuje stranici da prikaže informacije koje su prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija. Ipak, sve informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite. Web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste omogućili i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da sami odaberete hoćete li odobriti spremanje kolačića, da automatski pri
zatvaranju internetskog preglednika obrišete spremljene kolačiće i slično.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internetskog preglednika.
Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na ovim web stranicama jer će stranica između dva “klika” izgubiti informaciju o Vašem računalu, pa npr. nećete moći dodati dva proizvoda u košaricu, jer se onaj prvi proizvod izgubio nakon dodavanja drugog proizvoda.

Kakve kolačiće koristi ova stranica i zašto?

Ove Internet stranice koristi kolačiće samo s ciljem kako bi Vam omogućile bolje korisničko iskustvo. Kolačići se koriste za pamćenje korisničkih podataka koje ste već upisali na ove stranice ali i podataka o postavkama.

Kakvi još kolačići postoje na ovim stranicama?

Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju ograničene kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo kolačiće društvenih mreža (Facebook) i servisa za mjerenje posjećenosti na ovim stranicama (Google Analytic).

RJEŠAVANJE SPOROVA

Sve eventualne sporove Prodavatelj i Kupac rješavati će sporazumno a ukoliko to ne bude
moguće nadležan je Trgovački sud u Zagrebu.